MAKLUMAT KURSUS
: 0149
: BASIC ANIMATION & BASIC VIDEO EDITING USING MIC. POWERPOINT 2016
: RM 55.00
: Awam
: Kursus Customised
: Teknologi Maklumat
: 01 Dec 2019
: 31 Dec 2019
: 16 jam
: Tutup

Sinopsis Kursus

Kursus BASIC ANIMATION & BASIC VIDEO EDITING USING MIC. POWERPOINT 2016 ini dirangka khusus bagi menjalankan kursus jangka pendek terbuka untuk pelajar-pelajar sekolah yang berminat untuk mempelajari teknik asas animation dan videografi lengkap. Sukatan pembelajaran kursus ini sesuai dengan pelajar-pelajar sekolah untuk mengembangkan minat di dalam bidang multimedia. Kursus ini dilihat dapat memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar yang bercita-cita untuk menjadi animator atau videographer.

 

            Sukatan latihan ‘BASIC ANIMATION & BASIC VIDEO EDITING’ menggunakan Mic. Powerpoint ini telah disusun khas untuk mendapatkan keberkesanan pembelajaran dan latihan dalam kerja-kerja praktikal serta teori dalam masa 2 hari. Selain itu ia juga boleh menyemai minat pelajar untuk menghasilkan lebih banyak kandungan kreatif berbentuk animation/ video sebagai hobi dari sudut menyampaikan maklumat dengan penggunaan populariti Internet. Kursus ini juga dilihat berpotensi menyediakan platform untuk pelajar-pelajar sekolah kepada asas bidang multimedia.

 

            Oleh kerana kursus-kursus multimedia di luar banyak menggunakan perisian yang sukar dikuasai oleh pelajar sekolah rendah dan menengah, BPSM ILP Pasir Gudang mengambil inisiatif menjalankan kursus asas ini sebagai pendedahan kepada para pelajar sekolah yang berminat untuk mempelajari teknik asas membuat animasi dan video editing hanya dengan menggunakan Mic. Powerpoint.


Maklumat Penganjuran
: Kavitha Palaniappan
: Mohd Azri Fahmy Bin Hj. Azman
: HAFIZAH BINTI HARON

: MAKMAL KOMPUTER ICT 2
: ILP Pasir Gudang


Mohon Kursus